fbpx

Subsidieregeling duurzame energie voor woningeigenaren

30 september 2022

Als huiseigenaar kun je via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing subsidie aanvragen voor isolatie van je muren, dak, vloer en voor isolatieglas. In 2022 kun je ongeveer 30 procent van de uitvoeringskosten van de door jou genomen isolatiemaatregelen terugkrijgen!

Er is budget beschikbaar gesteld voor zonneboilers, (hybride) warmtepompen, isolatiemaatregelen en aansluitingen op een warmtenet. Ook voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen is er budget beschikbaar. Jaarlijks komt er een nieuw budget beschikbaar. De ISDE-subsidie loopt door tot 2030.

Een voorwaarde om in aanmerking te komen voor deze subsidie op isolatie, is dat je minimaal twee energiebesparende maatregelen neemt. Dat mogen twee isolatiemaatregelen zijn, maar je mag isolatie ook combineren met bijvoorbeeld een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet. Daarnaast moet een bouwbedrijf de isolatiemaatregelen uitvoeren en vraag je de subsidie aan binnen 12 maanden na uitvoering.

Wil je weten of jij ook in aanmerking komt? Je kunt de ISDE-subsidie aanvragen via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Voor welke soorten isolatie kun je subsidie krijgen?

Deze soorten isolatie komen in aanmerking voor de ISDE subsidie:

  • Spouwmuurisolatie
  • Gevelisolatie
  • Dakisolatie óf zolder/vlieringvloerisolatie
  • Vloerisolatie óf bodemisolatie
  • HR++ of triple glas 

Let op:
Vanaf 2023 is het als eigenaar-bewoner ook mogelijk om subsidie aan te vragen als u vanaf 2 april 2022 één isolatiemaatregel gerealiseerd heeft. In dat geval krijg je tot 15% van de kosten als subsidie terug. De aanvraag moet wel voldoen aan de voorwaarden. Welke voorwaarden dit zijn, kun je hier vinden.

Maak vrijblijvend een afspraak en laat je goed informeren over je hypotheek of verzekeringen.

Maak afspraak

of bel

0512 777 667

Erkend Financieel Adviseur
Wat is jouw situatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact op en laat je BTER informeren over je hypotheek!

Maak afspraak
BTER financieel werkt onder andere met: