Een huis kopen

Voor het eerst een huis kopen

Als je voor het eerst een huis gaat kopen komt er veel op je af. Wat kan ik lenen? Zijn er speciale mogelijkheden voor starters? Wat nou als ik ZZP’er ben of een eigen bedrijf heb? Door veranderende regelgeving kan het moeilijk zijn om overzicht te houden. Wij helpen je graag!

Onze hulp gaat verder dan alleen kijken bij welke geldverstrekker je het meeste kunt lenen tegen de laagste rente. Wij zorgen dat de hypotheek past bij jouw woonwensen, bij je inkomen en welke voorwaarden het meest gunstig zijn. Wil je bijvoorbeeld je hypotheek mee kunnen verhuizen naar een volgende woning? Of wil je graag extra kunnen aflossen?

 

Verhuizen

Ook als je gaat verhuizen, dan kunnen wij ons goed voorstellen dat je graag wilt weten wat er mogelijk is. Wat kun je bijvoorbeeld met de overwaarde van je huis? En kun je je huidige hypotheek meenemen of is het verstandiger om een nieuwe hypotheek af te sluiten? Moet je dubbele lasten betalen? Op al deze vragen én nog veel meer, kunnen wij jou een helder antwoord geven.

 

Een nieuwbouwhuis kopen

Een huis dat je helemaal zelf kunt indelen en inrichten zoals jij dat wilt: dat is toch een droom? Met een nieuwbouwhuis ben je er in ieder geval van verzekerd dat het met duurzaamheid wel goed zit. Nieuwbouwhuizen zijn over het algemeen voorzien van zeer goede isolatie, zonnepanelen en warmtepompen.

De hypotheek voor een nieuwbouwhuis steekt wel een beetje anders in elkaar dan voor een gewoon huis. Je krijgt namelijk een bouwdepot. Makkelijk gezegd groeit je hypotheek mee met je woning. Hoe meer je van je bouwdepot hebt gebruikt, hoe meer hypotheek je gaat betalen.

Bijzonderheden bij een nieuwbouw hypotheek

Bij het kopen van een nieuwbouwhuis krijg je te maken met onder andere een aannemer, meer- en minderwerk, een omgevingsvergunning, bouwtermijnen en een bouwdepot. Maar wist je dat je ook moet letten op de geldigheid van een offerte? En dat er voor nieuwbouwwoningen ook aantrekkelijke financieringsmogelijkheden zijn? Wij lichten dit graag voor je toe:

Offertegeldigheid

Het is belangrijk om een geldverstrekker te kiezen die een lange geldigheidstermijn heeft voor de hypotheekofferte. Het kan namelijk voorkomen dat de bouw wordt uitgesteld omdat bijvoorbeeld nog niet alle woningen in een project zijn verkocht of omdat de omgevingsvergunning nog niet rond is. Wel fijn dat je weet dat je je hypotheek dan nog even mag 'parkeren'.

Korting op je hypotheekrente

Sommige geldverstrekkers geven een aantrekkelijk rentepercentage voor nieuwbouwwoningen. Dit komt omdat een nieuwbouwwoning over een gunstig energielabel beschikt waardoor je automatisch in aanmerking komt voor duurzaamheidskorting.

 

Plan nu een vrijblijvend gesprek