15 januari 2023
 

Je hypotheeklast verlagen met een nieuwe taxatie

Als jij je huis jaren geleden hebt laten taxeren (bijvoorbeeld bij het afsluiten van je hypotheek) dan is de kans groot dat je je hypotheeklast kunt verlagen, mits je een hypotheek zónder NHG hebt. Dit kun je doen door een nieuwe taxatie uit te laten voeren en dit rapport op te sturen naar je bank.
 
Het werkt zo: heb je een hypotheek zónder NHG, dan bestaat je rente uit een basis rentepercentage en een renteopslag. De hoogte van de renteopslag wordt bepaald door de hoogte van de hypotheek in relatie tot de waarde van je huis. Als je woningwaarde verandert, dan kan deze renteopslag meeveranderen.
 
Als het verschil tussen de waarde van je huis en je hypotheek namelijk groter wordt (dit is dus het geval wanneer de waarde van je woning stijgt), dan is het risico voor de bank kleiner. En hier willen ze jou vaak wel voor belonen door de opslag te verlagen!
 
Nu de huizenprijzen nog hoog zijn, is dit hét moment om je woning opnieuw te laten taxeren. Wil jij weten of dit ook voor jou van toepassing kan zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.