Is de einddatum van je renteperiode in zicht?

Laat je dan niet alleen door je eigen bank informeren,
maar kom bij ons langs om alle mogelijkheden door te nemen. Dit is namelijk ook hét moment om (zonder boete) over te sluiten naar een andere, misschien wel beter passende geldverstrekker!

Vind een adviseur

Mijn hypotheekrente loopt bijna af. Kan ik verlengen of oversluiten?

Op het moment dat je een hypotheek afsluit, leg je voor een bepaalde periode de rente vast. Bijvoorbeeld voor 10, 20 of 30 jaar. Zodra deze rentevastperiode afloopt, krijg je een brief van je bank met de mogelijkheid om deze te verlengen. Maar je kunt óók vaak kostenloos oversluiten naar een andere geldverstrekker!

Zodra jij deze brief ontvangt is dit hét perfecte moment om je voor te laten lichten over de mogelijkheden die er zijn. Laat je daarom vrijblijvend informeren welke aanbeider de beste voorwaarden heeft voor de komende periode en welke hypotheekvorm het beste past bij je huidige situatie.

Waar let je op bij een nieuw rentevoorstel?

  • Als je een nieuw rentevoorstel krijgt van je bank, let dan goed op de renteperiode die ze voorstellen. Meestal ontvang je een voorstel voor dezelfde rentevast periode, maar misschien is dit helemaal niet noodzakelijk.

  • Daarnaast is het verstandig te kijken welke woningwaarde ze hanteren: misschien is de waarde van je woning inmiddels wel gestegen (of heb je in tussentijd afgelost) en kun je in een andere risicoklasse komen.

  • Is er een beleggingspolis waarvan de waarde moet worden verrekend? En doen ze dit automatisch of moet je hier zelf nog achteraan?

  • Is de nieuwe premie/inleg op je (bank)spaarhypotheek ook meegenomen?

Dit zijn allemaal zaken waar wij als hypotheekadviseurs in mee kunnen denken en we adviseren je hier graag vrijblijvend over!