Hypotheek meenemen


Hypotheek meenemen naar nieuwe woning

Ga je binnenkort verhuizen? Dan zul je ook opnieuw een hypotheek moeten afsluiten. Maar wat als je momenteel een voordelige hypotheek op je huidige woning hebt, bijvoorbeeld met een lage rente en aflossing? In dat geval kan het overwegen om je huidige hypotheek te behouden wellicht een goede optie zijn. Het meenemen van je hypotheek wordt vaak aangeduid als de 'verhuisregeling.' Op deze pagina vertellen we je graag meer over deze regeling. Lees je mee?

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

hypotheekrente

De verhuisregeling

Bij het kopen van een nieuwe woning heb je twee opties; je kunt een nieuwe hypotheek afsluiten voor je nieuwe woning of je kan je huidige hypotheek meenemen voor de nieuwe woning. Als je gebruik maakt van de verhuisregeling betekent dit dat je de voorwaarden en de rente van je oude hypotheek meeneemt.

De hypotheek wordt dus niet meegenomen, alleen de rentevoorwaarden van je oude hypotheek. Wil je weten of de verhuisregeling past bij jouw situatie? Onze adviseurs adviseren je graag.

Hypotheekrente meenemen

Het is belangrijk om te realiseren dat je in feite niet de hypotheek zelf naar je nieuwe woning overdraagt. Je huidige woning is immers het onderpand voor die lening. Bij de verhuisregeling gaat het daarentegen om het behoud van de voorwaarden en de rente die van toepassing zijn op je huidige hypotheek.

Maximale hypotheek berekenen

Benieuwd naar je maximale starterslening? Kom langs voor een vrijblijvend hypotheekgesprek of gebruik onze rekentool voor een indicatie.

Bereken hier je maximale hypotheek

Wanneer kan ik mijn hypotheekrente meenemen?

Bij het aanschaffen van een nieuwe woning dien je dus altijd een nieuwe hypotheek af te sluiten. De geldverstrekker zal beoordelen of je de maandelijkse lasten van de nieuwe hypotheek kunt dragen en of de nieuwe woning voldoende waarde heeft als onderpand. Indien dit het geval is, kun je de voorwaarden van je huidige hypotheek behouden wanneer je verhuist.

voorwaarden hypotheekrente

Voorwaarden verhuisregeling

Wil jij je huidige rentecontract en voorwaarden meenemen? Dan geldt dat je dit contract mag meenemen tot de einddatum van de rentevaste periode. Daarnaast mag je het rentecontract meenemen voor maximaal de hoogte van je oude lening. Of je een opslag op je rente krijgt hangt af van de hoogte van je nieuwe lening en het type woning.

Bij de meeste hypotheekverstrekkers is het dus mogelijk om je lage hypotheekrente mee te nemen. De voorwaarden kunnen wel per verstrekker verschillen. Onze adviseurs zijn aangesloten bij bijna alle hypotheekverstrekkers en geven je onafhankelijk advies over het afsluiten van een nieuwe hypotheek.

Renteopslag bij verhuisregeling

Het is mogelijk dat je een renteopslag moet betalen op de nieuwe lening, bijvoorbeeld vanwege de verhouding tussen het leenbedrag en de waarde van je nieuwe woning.

Adviesgesprek plannen

Aflossingsvrije hypotheek of spaarhypotheek meenemen

Naast de lineaire en annuïtaire hypotheek kun je bij de verhuisregeling zowel een aflossingsvrije hypotheek als een spaarhypotheek meeverhuizen naar je nieuwe woning. Voor een aflossingsvrije hypotheek zal de nieuwe geldverstrekker beoordelen of je de rentebetalingen kunt blijven voldoen. In het geval van een spaarhypotheek kun je de opgebouwde waarde van de levens- of kapitaalverzekering meenemen en deze als inleg voor de nieuwe hypotheek gebruiken. Je hebt ook de mogelijkheid om de opgebouwde waarde af te lossen, wat betekent dat je alleen het nettobedrag van de hypotheek meeneemt.

De specifieke voorwaarden kunnen variëren tussen hypotheekverstrekkers. Vraag onze adviseurs om je te helpen bij het kiezen van de beste optie voor jouw situatie.

Een hypotheek bij BTER financieel:

  • Persoonlijk

  • Onafhankelijk

  • Voor elke situatie


Adviesgesprek hypotheek

Hypotheekadvies

Bij ons krijg je gratis oriënterend hypotheekadvies en begeleiding bij koopcontracten en notariële zaken. We zijn altijd bereikbaar via telefoon, e-mail, WhatsApp of online afspraken. We bieden onafhankelijk advies met toegang tot bijna alle banken. Of het nu gaat om een vakantiewoning, huurhuis of scheiding, we staan voor je klaar om de hypotheekzaken soepel te regelen.

Heb jij een nieuwe woning op het oog? Laat BTER financieel je adviseren en ondersteunen bij je verhuisplannen. Onze deskundige adviseurs staan klaar om je te helpen. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in voor persoonlijk advies en begeleiding.

Adviesgesprek plannen