Je huis verbouwen

Een verbouwing financieren met de overwaarde van je huis

Je wilt graag meer ruimte in je huis, maar verhuizen is net iets te veel van het goede. Dan is verbouwen een goede optie! Je kunt een stuk bij je huis aanbouwen, een dakkapel laten plaatsen, een nieuwe badkamer en/of keuken aanschaffen en nog veel meer om van jouw huis weer een thuis te maken.

De kosten voor een verbouwing kunnen flink oplopen. Heb je dat geld niet op je spaarrekening? Of wil je hier liever niet aan komen? Er zijn mogelijkheden om een lening af te sluiten speciaal voor verbouwingsdoeleinden. Deze rentes zijn helaas vaak veel hoger dan de hypotheekrente en je moet de lening in een kortere periode aflossen (en dus hogere maandlasten betalen).

 

Klik hier om meer te lezen over het opnemen van je overwaarde


Een tweede hypotheek afsluiten

Je kan overwegen om een tweede hypotheek op je woning te nemen, op basis van de overwaarde. Je sluit dan als het ware een verbouwingshypotheek af bij je huidige geldverstrekker. Deze tweede hypotheek leen je volgens de dan geldende rentetarieven.

Voordelen:

  • Lagere maandlast doordat de hypotheekrente lager is dan de rente bij andere leningen
  • Af te lossen binnen maximaal 30 jaar


Verhogen binnen de huidige inschrijving

Soms is het mogelijk om je hypotheek te verhogen binnen je huidige inschrijving. Toen je je huis hebt gekocht, heb je voor een bepaald bedrag een hypotheek laten inschrijven bij de notaris. Vaak is dit ingeschreven bedrag hoger dan de daadwerkelijke hypotheek die je hebt. Je kunt dan binnen deze ruimte je hypotheek verhogen. Je hoeft dan niet weer naar de notaris moet om een nieuwe hypotheek in te laten schrijven.

Voordelen:

  • Het is sneller geregeld: je hoeft niet naar de notaris
  • Goedkoper dan een tweede hypotheek omdat je geen notariskosten hebt
  • Lagere maandlasten dan een persoonlijke lening of krediet

 

Plan nu een vrijblijvend gesprek