Je huis verduurzamen

Besparen op je maandlasten door je huis te verduurzamen

De kosten van je energierekening zijn over het algemeen een groot deel van je totale uitgaven. Daar staat tegenover dat je huis verduurzamen één van de makkelijkste manieren is om te besparen op je maandlasten.

Dit kun je doen door het isoleren van je woning, het aanbrengen van zonnepanelen of het installeren van een warmtepomp. Deze maatregelen leiden direct tot minder energieverbruik en dus lagere maandlasten!

Je kunt het verduurzamen van je woning voordelig financieren met een hypotheek.

Als je van plan bent je woning te verduurzamen, dan zijn daar speciale regelingen voor. Als je energiebesparende voorzieningen financiert, dan mag je in 2022 tot 106% van de waarde van de woning lenen (in plaats van 100%).

Daarnaast zijn er mogelijkheden om bij de inkomenstoets een deel van het inkomen buiten beschouwing te laten, wanneer je energiebesparende maatregelen wilt financieren. Dat betekent dus dat je meer kunt lenen dan wanneer je géén energiebesparende maatregelen meefinanciert.

Duurzaamheidscheck

Ben jij benieuwd of er mogelijkheden zijn om jouw woning te voorzien van energiebesparende voorzieningen? En wil je graag weten wat deze investering jou maandelijks gaat kosten wanneer je het meefinanciert binnen je hypotheek? Maak dan gebruik van onze vrijblijvende scan!

Doe hier de duurzaamheidsscan!

Wat kan verduurzamen jou concreet opleveren?

Voor het afsluiten van een duurzaamheidshypotheek, ga je natuurlijk maandelijks meer betalen aan hypotheeklast. Maar doordat je bespaart op je energiekosten, ben je onderaan de streep alsnog voordeliger uit. We geven je hieronder een voorbeeld. Uiteraard kunnen wij dit voor jouw situatie berekenen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.