Hypotheekadvies aardbevingsschade

Hypotheekadvies aardbevingsgebied

Is jouw koopwoning getroffen door aardbevingsschade? Of komt je woning in aanmerking voor aardbevingsbestendige herstel of nieuwbouw? Dan komt er veel op je af.

Je vraagt je wellicht af: welke financiële mogelijkheden zijn er om eventuele herstelwerkzaamheden te financieren?

Onze hypotheekadviseurs zijn er om jou te ondersteunen en van financieel advies te voorzien. Een aantal van onze adviseurs zijn SVN erkend, wat betekent dat zij aangesloten zijn bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting, waardoor ze jou kunnen helpen met specifieke financiële oplossingen voor huisvesting.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

aardbevingsschade hypotheekadvies

Aardbevingsschade koopwoning 

Staat jouw woning in een risico- of aardbevingsgebied in Groningen en heb je schade aan je woning? Dan beoordeelt het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) de schade en stelt deze vast. Is er een schadevergoeding toegekend? Dan heb je als woningeigenaar vaak recht op een verduurzamingssubsidie.  

Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn voor het verbouwen of verduurzamen van je woning? Onze adviseurs geven je graag vrijblijvend financieel advies.

Hypotheekaanvraag woning bevingsgebied

Hypotheekverstrekkers beoordelen het risico dat aardbevingsschade met zich meebrengt. Ze zullen niet alleen rekening houden met de ligging van het huis, maar ook specifieke bouw- en funderings eisen die gelden in aardbevingsgevoelige gebieden. 

In sommige gevallen kunnen hypotheekverstrekkers aanvullende eisen stellen, zoals het afsluiten van een verzekering of het laten uitvoeren van structurele verbeteringen aan het huis. 

Het nemen van maatregelen, zoals het versterken van de woning en het hebben van een passende verzekering, kan helpen de financiële gevolgen van schade te beperken. Onze hypotheekadviseurs begeleiden jou en helpen je bij het nemen van de juiste financiële beslissingen. Meer weten?
Neem contact op.

Maximale hypotheek berekenen

Benieuwd naar je maximale starterslening? Kom langs voor een vrijblijvend hypotheekgesprek of gebruik onze rekentool voor een indicatie.

Bereken hier je maximale hypotheek

Behouden van rente

Vaak is het mogelijk om je huidige lage rente mee te nemen, soms is een nieuwe hypotheek met duurzaamheidsvoordeel aantrekkelijker: wij brengen dit voor je in kaart en helpen je de beste financiële beslissing te nemen.

 

Hypotheekaanvraag nieuwbouw (NCG)

Met de Publieke Nieuwbouwregeling van het NCG kunnen eigenaren of ontwikkelaars een vergoeding aanvragen voor extra kosten vanwege maatregelen die nodig zijn om aardbevingsbestendig te bouwen. Deze regeling is bedoeld om financiële ondersteuning te bieden aan projecten in gebieden die gevoelig zijn voor aardbevingen, en zo bij te dragen aan de veiligheid en veerkracht van de gebouwde omgeving. Vaak worden de kosten voor verbouwing en verduurzaming van de woning volledig vergoed door NCG. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw stuatie? Onze adviseurs vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Een hypotheek bij BTER financieel:

  • Persoonlijk

  • Onafhankelijk

  • Voor elke situatie

Hulp bij hypotheekaanvraag bevingsgebied

Wij begrijpen dat hypotheekaanvragen en aflossingen in aardbevingsgevoelige gebieden een uniek aandachtsgebied vormen. Daarom zijn wij er om je te begeleiden en te ondersteunen in dit proces. Onze adviseurs zijn goed bekend met de specifieke eisen en overwegingen die samengaan met aardbevingsschade, verzekeringen en hypotheekaanvragen in deze regio's. We staan klaar om je te helpen bij het begrijpen van de vereiste documentatie en hypotheekvoorwaarden. 

Onze hypotheekadviseurs helpen je bij:

  • Het in kaart brengen van financieringsopties.
  • Het verstrekken van advies met betrekking tot verzekeringen en dekking voor je woning.
  • Het herzien van je hypotheek.
  • Het plannen voor de toekomst van je woning.
Adviesgesprek hypotheek

Hypotheekadvies Groningen

Bij aardbevingsschade bieden we kosteloos oriënterend hypotheekadvies en begeleiding bij koopcontracten en notariële zaken. Onze experts zijn altijd bereikbaar via telefoon, e-mail, WhatsApp, of online afspraken. Wij leveren onafhankelijk advies met toegang tot bijna alle banken. 

Heb jij een nieuwe woning op het oog? Laat BTER financieel je adviseren en ondersteunen bij je verhuisplannen. Onze deskundige adviseurs staan klaar om je te helpen. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in voor persoonlijk advies en begeleiding.

Adviesgesprek plannen