16 januari 2023

Hoe vergroot je je kansen op de woningmarkt?

Een geschikte woning vinden op de woningmarkt kan een uitdaging zijn in deze tijd. De huizenprijzen zijn vrij hoog ten opzichte van het aanbod. Om te zorgen dat ook je een eerlijke kans hebt, geven wij jou 5 tips om je kansen op de woningmarkt te vergroten.

1. Bereid je goed voor

Helaas heb je momenteel niet de luxe om een paar dagen na te denken over de beslissing om een bod te doen op een huis. Zorg dus dat je van te voren hebt uitgezocht hoeveel je kunt lenen én hoeveel je maximaal wilt uitgeven aan maandelijkse woonlasten.

2. Kijk eens verder dan je huidige stad of dorp

Misschien heb je wel een voorkeur voor een bepaalde stad, dorp of wijk. Maar het kan aantrekkelijk zijn om eens verder te kijken. Woon je in de stad? Over het algemeen zijn woningen net buiten de stad scherper geprijsd én je krijgt meer woning voor je geld. Misschien kom je wel gebieden tegen die een stuk leuker zijn dan je had gedacht!

3. Kijk kritisch naar je woonwensen

Het liefst wil je een woning waar je helemaal niets meer aan hoeft te doen. Een woning met de perfecte badkamer, keuken en tuin. Bedenk je goed dat een keuken of badkamer later ook nog aangepast kan worden. Of wanneer een slaapkamer nét te klein is, kun je misschien aan een dakkapel denken. Wees creatief en bedenk welke concessies je wilt doen.

4. Schakel een aankoopmakelaar in

Bij het inschakelen van een aankoopmakelaar denk je misschien dat deze geld kost. En dat wil je liever besparen. Maar een aankoopmakelaar kan jou misschien wel geld opleveren! Hij is namelijk goed op de hoogte van de huizenmarkt en doordat hij alle kneepjes van zijn vak kent én niet emotioneel betrokken is bij de koop, kan hij jou het beste en eerlijk advies geven over de hoogte van het bod dat je wilt gaan doen.

5. Bezichtig veel huizen

Ze zeggen wel: oefening baart kunst. Door veel huizen te bezichtigen, weet je steeds beter waar je wel en niet op moet letten én wat je wel en niet zoekt in een woning. Zo vergroot je je kansen op het vinden van de perfecte woning.