8 februari 2023

Een hypotheek afsluiten met of zonder onafhankelijk adviseur?

In je leven zullen er verschillende momenten voorbij komen waarin je belangrijke financiële beslissingen moet nemen. Een van die beslissingen is het afsluiten van een hypotheek voor het kopen van een huis. Voor hypotheekadvies kun je terecht bij een hypotheekadviseur. Je kunt kiezen voor een afhankelijk adviseur van een bank of een onafhankelijke adviseur. 

Wat is het verschil?
Beide adviseurs leven zich in jouw situatie in, bespreken de wensen en bepalen samen met jou wat in jouw situatie nodig is. Het verschil tussen de twee typen adviseurs is de keuze aan producten en diensten waarmee zij jouw behoefte kunnen invullen. 

De afhankelijke adviseur van een bank kiest de beste combinatie uit zijn assortiment. Maar is dit wel de beste optie voor jou?

Onafhankelijke adviseurs kunnen kiezen uit alle producten en diensten van de aanbieders waar zij mee samenwerken. In het grote aanbod gaan onafhankelijk adviseurs altijd op zoek naar de oplossing die het beste bij jouw wensen en mogelijkheden past. Daarnaast komt de onafhankelijk adviseur indien je dat wenst bij je thuis.

Ook is er een grote kans dat de hypotheekrente hoger is ten opzichte van de rest van de markt. Bij de overige producten ben je vaak gebonden aan de voorwaarden van het product en moet je goed kijken of deze wel bij je wensen aansluit. Deze producten zijn ook vaak duurder ten opzichte van de rest van de markt.

De adviseurs van BTER financieel geven onafhankelijk advies. Wij hebben bij nagenoeg alle banken een rechtstreekse aanstelling. Persoonlijke voorkeuren doen we niet aan. In ieder advies gaan wij samen met jou opzoek naar de beste bank voor jou!

 

Zoek hier een hypotheekadviseur bij jou in de buurt!