Mobiliteit - autolease


Auto leasen BTER financieel

Een auto leasen: wat zijn de mogelijkheden?

Ben jij opzoek naar een nieuwe auto en wil je graag weten wat de mogelijkheden zijn om deze te leasen (private of zakelijk)? Naast je woonlasten is het hebben van een auto een dure kostenpost. Maar het is in sommige gevallen, bijvoorbeeld als je een eigen bedrijf hebt waar je veel voor onderweg bent, een noodzaak. Wij zetten graag de mogelijkheden voor je op een rij!

Onze adviseurs kunnen jou vertellen welke opties voor jou de beste keuze zou zijn, zodat het financieel verantwoord blijft. Wil jij meer weten? Naam dan contact op met één van onze adviseurs!


Maak een afspraak

Afspraak maken?

Maak nu een afspraak met één van onze adviseurs om je te laten adviseren over het privat leasen van een auto

Ik wil een afspraak over auto lease

Welke lease vormen zijn er beschikbaar?

Wanneer je een auto wilt leasen, kun je denken aan de volgende mogelijkheden:

  • Private lease (particulier)
  • Operational lease (zakelijk)
  • Financial lease (zakelijk)
  • Short lease (zakelijk)

We lichten ze graag voor je toe:

Private Lease
Met private lease kun je voor een vast bedrag per maand over een auto naar keuze beschikken, zonder risico op onverwachte kosten. Alleen brandstof en boetes zijn voor je eigen rekening. Reparatie, onderhoud, verzekering, motorrijtuigenbelasting, pechhulp, schade en vervangend vervoer: allemaal zaken die in het leasebedrag zijn opgenomen.

Operational Lease
Heb je een eigen bedrijf? Dan kun je een auto leasen waarbij ook alle vaste kosten in het maandbedrag zijn meegenomen. Bij Operational Lease beschik je over een auto voor een vooraf afgesproken periode van 24 tot en met 60 maanden waarbij de volgende service-elementen zijn opgenomen: reparatie, onderhoud, banden, verzekering, houderschapsbelasting en vervangend vervoer.

Financial Lease
Dit is ook vooral bedoeld voor zakelijk gebruik. Je schaft zelf de auto aan en financiert deze via Financial Lease. Het voordeel hiervan is dat liquide middelen in je bedrijf blijft en je mogelijk wel kunt profiteren van investeringsaftrek.

Short Lease
Speciaal voor mensen die op korte termijn of een kortere periode een auto nodig hebben; bijvoorbeeld in verband met reizen voor een tijdelijke opdracht.


Wat zijn de voordelen van private lease?

✔ Goedkoper dan kopen
✔ Lage verzekering en geen onverwachte kosten
✔ Gebruikssporen zijn acceptabel
✔ Bouw schadevrije jaren op
✔ Heb zelf de kosten in de hand
✔ Iedereen mag in je auto rijden
✔ Opzeggen kan wél


Alles is inclusief
Bij private lease betaal je het tanken zelf. Een krasje of onderhoud? Geen zorgen, dat is inclusief. Ook de wegenbelasting en verzekeringen zijn meegenomen in het maandbedrag.

Flexibel contract
Bij persoonlijke omstandigheden kun je direct en zonder extra kosten het leasecontract beëindigen. Denk aan arbeidsongeschiktheid, scheiding of overlijden.

Het lage maandbedrag
Door de schaalvoordelen die de partij waar wij mee samenwerken heeft bij private lease, zijn de kosten voor aanschaf en onderhoud laag. Ook de verzekeringskosten zijn voor particulieren veel hoger. Daardoor ben je verzekerd van een laag maandbedrag.

Schadevrije jaren blijven behouden
De verzekering staat bij private lease niet op jouw naam. Aan het einde van de leaseperiode kun je wel een schadevrij-rijden verklaring aanvragen. Met deze verklaring kun je dus je schadevrije jaren gewoon meenemen.


Wat zijn de voordelen van zakelijk lease?

✔ Advies door een vertrouwde adviseur
✔ Een auto die past bij het financiële plaatje van je bedrijf
✔ Goede aanbiedingen en snel leverbaar
✔ Levering van bijna elk merk in Nederland
✔ Speciale wensen en maatwerk mogelijk
✔ Aanbod van 6 leasemaatschappijen en meerdere importeurs


Waarom zou je je laten adviseren over het leasen van een auto?

Financieel verantwoorde mobiliteit
Een auto leasen is voor veel mensen misschien nieuw, maar het is eigenlijk heel simpel: je betaalt iedere maand een vast bedrag en rijdt de auto die je graag wil. Door het vaste maandbedrag zijn er geen kosten als er bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden of reparaties plaats moeten vinden.

Naast je huidige financiële situatie, is het ook belangrijk om net als bij je hypotheek, naar het totaalplaatje te kijken om er voor te zorgen dat je een financieel verantwoorde keuze kunt maken. Jouw wensen en mogelijkheden staan bij ons centraal. Door het onafhankelijke advies, zorgen wij dat jij een financieel verantwoorde keuze maakt.

Meer weten? Maak nu een afspraak