Hypotheek afsluiten

Een hypotheek afsluiten: hoe werkt dat?

Wanneer je bij ons aanklopt voor advies over het afsluiten van een hypotheek, dan willen wij dat je je gehoord voelt. We vinden het belangrijk dat je je op je gemak voelt en dat je begrijpt waar we het over hebben. Onze gesprekken zijn laagdrempelig en ongedwongen. Op één van onze vestigingen of gewoon bij jou thuis aan de keukentafel: wij zijn er voor jou.

Wanneer je contact met ons opneemt, zal het eerste gesprek altijd vrijblijvend en zonder kosten zijn. We luisteren naar je situatie, je wensen en we kijken naar de mogelijkheden op basis van jouw situatie. Klik op onderstaande situatie voor meer informatie:

 

Een huis kopen Nieuwbouw Verduurzamen Oversluiten Verbouwen Overwaarde opnemen Mijn partner en ik gaan uit elkaar Een pand kopen voor de verhuur Vakantiehuis kopen 

BTER Financieel werkwijze

Zo werkt het afsluiten van een hypotheek

De werkwijze van BTER financieel is laagdrempelig, betrouwbaar en persoonlijk. We berekenen dan ook pas kosten op het moment dat het zeker is dat je een hypotheek wilt afsluiten.

BTER financieel betrekt jou volledig bij je eigen financiële situatie, zodat je hier een goed inzicht in krijgt. Voor nu, maar ook als er in de (nabije) toekomst iets verandert. Wat we doen is jou alle zorgen uit handen nemen.

Jouw hypotheek wordt gewoon goed geregeld.

Wat zijn de stappen? Dat lees je hieronder!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Stap 1 - Kennismaken

In het eerste gesprek bespreken we samen wat jouw wensen en doelen zijn en brengen we je financiële positie in kaart: wat is je inkomen? Heb je nog een andere lening of misschien een studieschuld? Heb je al een bestaande hypotheek of is dit je eerste woning? Kun je eigen geld inbrengen of juist niet? 

Stap 2 - Het advies

Wanneer je de knoop hebt doorgehakt dan gaan we snel over tot actie. We maken een deskundig hypotheekadvies, die precies aansluit bij jouw wensen en mogelijkheden. Ook houden we rekening met mogelijke gebeurtenissen in de toekomst. 

Stap 3 - Renteaanbod

Ben je akkoord met het advies? Dan gaan wij een renteaanbod voor je aanvragen bij de geldverstrekker. Hiermee leggen we de rente vast. De geldverstrekker zal vervolgens een aantal documenten van je willen ontvangen, zoals een werkgeversverklaring, een loonstrook en een kopie van je legitimatiebewijs. Om dit proces zo snel mogelijk te laten verlopen, vragen we je van tevoren zo veel mogelijk aan te leveren.

Stap 4 - Bindende offerte & notaris

Als het dossier compleet is én goedgekeurd door de geldverstrekker, dan volgt er een bindende offerte. Nadat je deze hebt getekend, gaan de stukken naar de notaris. De notaris maakt alles in orde. Vervolgens volgt er een afspraak bij de notaris waarbij je alle officiële stukken ondertekent en, indien van toepassing, de sleutel krijgt van je nieuwe huis!

 

Wat kost een hypotheekadvies?

Wanneer je een hypotheek wilt afsluiten, dan zijn daar kosten aan verbonden. We begrijpen goed dat je graag van te voren wilt weten wat het kost om je door een hypotheekadviseur te laten adviseren. Wanneer je met ons in gesprek gaat, dan bespreken wij altijd met jou wat de kosten zijn, maar we geven je alvast graag een indicatie:

Een kennismakingsgesprek kost je bij ons niets. Tijdens dit gesprek bespreken we wat jouw wensen en mogelijkheden zijn. Daarnaast leggen we uit wat wij voor je kunnen doen en welke kosten voor jouw situatie van toepassing zijn.

Wil je graag een hypotheekofferte ontvangen en de financiering regelen en geef je ons hier opdracht voor? Dan begint de teller te lopen en betaal je onze hypotheekadviseurs de kosten voor het advies en de bemiddeling. De kosten hiervoor liggen meestal tussen de €2.000,- en de €3.500,-

Onze rekening financieren wij in bijna alle gevallen mee in de hypotheek. Als voor de financiering een notaris nodig is dan verzorgt de notaris voor het betalen van deze factuur. De kosten van het hypotheekadvies zijn in veel gevallen aftrekbaar om deels aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Dit kunnen onze adviseurs jou vertellen.

Plan hier je kennismakingsgesprek

 

Documenten ter voorbereiding

Voorbereiden

Het is handig om voorafgaand aan het kennismakingsgesprek, al een aantal documenten bij de hand te hebben. Denk hierbij aan:

  • Recente salarisstrook
  • Gegevens huidige hypotheek
  • Financiële verplichtingen

Zodra jouw hypotheekofferte is aangevraagd, zul je een aantal documenten bij de geldverstrekker moeten aanleveren voor beoordeling van het dossier. 

De volgende gegevens kun je alvast aanvragen en klaarleggen:

Veel documenten kun je online downloaden. Wij hebben een heel handig bestandje voor je gemaakt, waarin we je stap voor stap laten zien hoe jij jouw documenten kunt downloaden.

Je vindt ze hier!