Einde looptijd

Heb jij een brief gehad van je bank dat je hypotheek (binnenkort) afloopt? Wij nemen de mogelijkheden vrijblijvend met je door. Bij ons krijg je het beste resultaat!

Neem contact met ons op

Mijn hypotheek loopt bijna af. Wat zijn de opties om te verlengen?

Wanneer je je hypotheek afsluit, spreek je een einddatum af met de bank. Dit is de datum waarop je hypotheek volledig terugbetaald moet zijn. In de meeste gevallen is dit 30 jaar. Het kan voor komen dat je hypotheek na deze periode nog niet volledig is afgelost, bijvoorbeeld omdat je een aflossingsvrije hypotheek hebt. Wat kun je dan doen? Wij vertellen je hier graag meer over!

De meeste geldverstrekkers sturen ruim van tevoren een brief waarin staat dat je je hypotheek moet aflossen. Soms is dat al enkele jaren voor de einddatum. Heb jij een hypotheek waarvan de looptijd bijna in zicht is?

Over het algemeen heb je de volgende opties:

  1. Je lost het restant van je hyptheek af uit eigen geld
  2. Je verlengd een deel van je hypotheek opnieuw. 
  3. Je sluit een nieuwe hypotheek af en lost hiermee het openstaande bedrag af. 


Je hypotheek aflossen

Meestal krijg je ruim van tevoren een brief van je geldverstrekker met daarbij een aflosnota waarop staat welk bedrag je exact moet aflossen en voor welke datum. Heb je dit zelf gespaard? Dan kun je dat bedrag overmaken. Wil je liever verlengen of oversluiten? Neem dan contact op met een adviseur.

Je hypotheek opnieuw verlengen
Als je er voor kiest om je hypotheek te verlengen, dan moet je dat wel kunnen betalen. Je bank zal kijken of je ook een beleggingsrekening aan je huidige hypotheek hebt gekoppeld waarvan je de opgebouwde waarde kunt gebruiken om je hyptheek af te lossen. Kan dit niet? Dan zullen ze een aantal inkomensgegevens willen zien om te bepalen of de hypotheek verlengd kan worden waarna er meestal een verlengingsvoorstel zal worden toegestuurd.

Een nieuwe hypotheek afsluiten
Je kunt er ook voor kiezen om een nieuwe hypotheek af te sluiten. Je doorloopt hierbij opnieuw het proces van een hypotheekaanvraag. Neem hiervoor altijd contact op met een onafhankelijk adviseur zodat die de best passende situatie voor jou kan berekenen.


Heb jij een brief ontvangen waarin staat dat de einddatum in zicht is en je je hypotheek moet aflossen? Laat je dan niet alleen adviseren door je eigen bank, maar ook door een onafhankelijk adviseur. Wij hebben namelijk ruimere keuze uit geldverstrekkers en kunnen jou vaak een voordeliger en beter passend advies geven!