Je huis verduurzamen: wat moet je weten?

Als je er over nadenkt om je huis te verduurzamen door energiebesparende voorzieningen aan te brengen, dan heb je misschien nog wat vragen. Want wat kun je dan precies doen? Kun je hier een hypotheek voor krijgen? Moet je ook eigen geld inleggen? Allemaal vragen die in je op kunnen komen. Bekijk op deze pagina onze antwoorden op de meest gestelde vragen!

 

De meest gestelde vragen over energiebesparende voorzieningen

Voor welke verduurzamingsmaatregelen kan ik een hypotheek krijgen?
De volgende maatregelen zijn erkende energiebesparende voorzieningen die je kunt financieren met een hypotheek: gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, leidingisolatie, hoog rendement glas (van tenminste HR++), energiezuinige deuren en kozijnen, het aanbrengen van een warmtepomp, een douche-/waterterugwinsusteem en zonnepanelen.

Kan ik naast energiebesparende maatregelen ook een verbouwing of ander onderhoud van mijn woning financieren?
Ja! Als je tegelijk met het verduurzamen ook een dakkapel wil plaatsen of de badkamer of keuken wil vernieuwen dan kan dat vaak ook.

Hoeveel geld moet ik zelf inleggen?
0 euro! We kunnen (als de waarde van de woning en je inkomen dat toelaat) alle bijkomende kosten meenemen in de financiering zodat je geen eigen geld hoeft in te leggen. Je begint direct met besparen.

Wat zijn de voordelen van het verduurzamen van mijn woning?
- Je begint direct met besparen doordat je extra hypotheek om dit te financieren lager is per maand dan de daling van de energielasten.
- Je woning stijgt in waarde, is onderhoudsvrij en op de toekomst voorbereid. Hierdoor kun je je woning sneller verkopen.
- Naast besparen en waardestijging misschien het belangrijkste: extra wooncomfort doordat het warmer blijft in de winter en koeler in de zomer.

Kunnen jullie mij ook in contact brengen met leveranciers om de maatregelen uit te laten voeren?
Wij zijn hypotheekspecialisten en kunnen je uitstekend helpen bij het financieren van verduurzamende maatregelen. Ons advies is om in de regio zelf op zoek te gaan naar een installateur of isolatiespecialist. Wij kunnen indien gewenst ook wel namen geven van partners waarvan we weten dat ze eerder voor klanten van ons de maatregelen hebben uitgevoerd, maar onze rol betreft enkel het financieren van de maatregelen.

Kan ik ook subsidies krijgen voor de energiebesparende maatregelen?
Ja! Voor zonnepanelen geldt dat deze vanaf 1 januari 2023 zonder BTW gekocht kunnen worden en is een teruggave hiervan niet meer aan de orde. Voor isolatie, een warmtepomp en een zonneboiler is vanuit de overheid een subsidie mogelijk, zie ook: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren

 

 

Klik hier om naar onze verduurzamingstool te gaan