Bied met zekerheid: Meer kans op jouw droomhuis met een financiële check

Sta jij op het punt een bod uit te brengen op je droomhuis? Vergroot je kansen met een financiële check van BTER Financieel. Hiermee laat je de verkoper zien dat je voldoende hypotheek kunt krijgen. Handig, toch?

Omdat wij vaak de vraag krijgen hoe zo’n financiële check werkt, vertellen we je er graag meer over. Wil je er zeker van zijn dat je bod goed zit? Lees dan zeker even mee.

Wist je trouwens dat wij een handige tool hebben waarmee jij in 3 stappen ziet wat je kunt lenen? Deze handige rekentool vind je hier.

Vergroot jouw kansen op de woningmarkt met een financieel overzicht van BTER financieel

Bij het kopen van een woning wordt meestal om een financiële check gevraagd. Zo’n overzicht is een momentopname en laat zien wat je op dat moment kunt lenen. Dit overzicht omvat een beoordeling van je huidige inkomen, eventuele schulden en je vermogen om een hypotheek af te sluiten.

Financiële check nieuwbouw

Omdat de financiering rondom nieuwbouw vaak complexer is vanwege de langere bouwtijd, is het verstandig om een financiële check uit te voeren, vooral omdat de betaling in fases plaatsvindt.

Het belangrijkste bij nieuwbouw is dat een geldverstrekker rekening houdt met toekomstige veranderingen in je inkomen, omdat de woning vaak pas na een aantal maanden of jaren wordt opgeleverd. Dit kan invloed hebben op hoeveel je kunt lenen. Daarom komt een financiële check van BTER altijd van pas!

Ontdek jouw mogelijkheden voor een (nieuwbouw)hypotheek! Plan vrijblijvend een adviesgesprek met een adviseur bij jou in de buurt.

Voordelen financiële check

Bij de aankoop van een woning wordt meestal een 'voorbehoud van financiering' opgenomen. Dit is verstandig, omdat je op deze manier zonder boete van de koop kunt afzien als je hypotheek niet wordt goedgekeurd. De verkoper is daar minder blij mee. Die wil natuurlijk zeker weten dat zijn huis is verkocht.

Een financiële check is de ideale oplossing. Hoewel een overzicht geen garantie biedt, laat het de verkoper zien dat je financieel in staat bent om de woning te kopen. Als koper biedt een financiële check je ook extra gemoedsrust, omdat je daarmee voorkomt dat je voor onverwachte financiële verrassingen komt te staan. Met een financieel overzicht:

  • versterk je je onderhandelingspositie;
  • vermijdt je financiële verrassingen;
  • versnel je het aankoopproces.

Een belangrijk punt om te weten: de financiële check is een momentopname. Het geeft aan wat je op dat specifieke moment kunt lenen voor de woning. Als je situatie verandert, is het verstandig om een nieuwe check te laten uitvoeren.

Onze adviseurs staan altijd voor je klaar en bieden je advies gedurende het hele aankoopproces van je woning. Je betaalt ons pas wanneer je hypotheek is geregeld. Fijn idee, toch?

De voordelen van BTER financieel

Een financieel overzicht vraag je aan tijdens het kennismakingsgesprek met een adviseur bij jou in de buurt. Omdat wij bij BTER financieel onafhankelijk advies geven, kunnen we vrijwel alle hypotheekverstrekkers met elkaar vergelijken en bekijken wat het beste past bij jouw situatie. Belangrijk om te weten is dat een check altijd onder voorbehoud is van:

  • een goedgekeurd taxatierapport;
  • een positieve toetsing bij Bureau Krediet Registratie (BKR);
  • een juiste opgave van jouw financiële verplichtingen;
  • het doorlopen van het door jou opgegeven inkomen.
  •  

Financieel advies bij nieuwbouw

Wist je trouwens dat onze adviseurs ervaren zijn in het geven van advies bij nieuwbouwprojecten? We werken nauw samen met ontwikkelaars in de regio. Hierdoor kunnen we je goed helpen bij elke stap, van het aanvragen van een hypotheek tot het afstemmen van jouw wensen met het nieuwbouwproject. Zo krijg je de beste financieringsopties en adviezen voor jouw nieuwe woning.

Wil je financieel advies inwinnen? Neem gerust contact met ons op en maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Wij helpen je graag verder!

Veelgestelde vragen over de financiële check

De geldigheid van een financiële check (biedcertificaat) varieert doorgaans, maar over het algemeen geldt het voor een periode van 1 tot 3 maanden.

Je vraagt een overzicht aan door een afspraak te maken met een van onze adviseurs. Zij kijken naar je financiële situatie en verstrekken je een document op basis van hun bevindingen.