Hypotheekadviseur aan het woord

Ben jij benieuwd wat onze adviseurs de afgelopen maand hebben meegemaakt voor klantcases? Wij laten elke maand een adviseur aan het woord om een leuke of bijzondere case uit te lichten. Deze keer een case van Benno de Haan van BTER financieel Gorredijk:

 

"Kortgeleden verzocht een klant van mij zijn zus te bellen. Zij en haar man hadden namelijk verhuisplannen en ik zou ze vast wel kunnen helpen. Ik belde zijn zus op en die was verbaasd: Benno, waarom bel je mij? We kenden elkaar wel enigszins, maar ook weer niet heel goed. Ze wist bijvoorbeeld niet dat ik hypotheekadviseur ben.

Ik was ook verrast aangezien ik dacht dat mijn belletje was aangekondigd. Na dit eerste contact wisten we in ieder geval van elkaar dat er enerzijds een verhuiswens was en anderzijds kon ik uitleggen wat voor werk ik deed.

Eerst moest broer zich excuseren voor zijn te snelle impulsieve actie. Hij gaf aan goede ervaringen met mij te hebben en dit gunde hij zijn zus ook. Een paar weken later volgde weer contact en het spreekwoordelijke ijs was meer dan snel gebroken.

Ik mocht hun helpen, begeleiden en met name ontzorgen. Als er mail of een brief volgde, dan werd ik bij wijze van spreke eerst nog gebeld voordat de mail werd gelezen of een brief werd geopend.

Van deze klant heb ik een eigen gemaakt kunstwerk gekocht wat mooi staat te pronken in mijn spreekkamer. Hun huidige woning is verkocht en een nieuwe woning is aangekocht. De overdracht is half juni aanstaande waarvoor ik het hypotheektraject positief heb afgerond.

Vroeger kenden we elkaar een beetje. Nu lijkt en voelt het alsnog we elkaar al tientallen jaren heel goed kennen. Beide blij en tevreden met elkaar.

Dit is de uitdaging die we als hypotheekadviseurs elke keer weer zoeken en proberen waar te maken."

Vestiging Gorredijk