Wat zijn de voordelen van een nieuwbouw woning?

Wil je een woning kopen, maar twijfel je nog tussen bestaande bouw of nieuwbouw? Wij zetten de voordelen van een nieuwsbouwwoning voor je op een rij.

 

1. Een woning naar jouw wensen

Bij een nieuwbouwwoning is het vaak mogelijk om de woning aan te passen naar jouw wensen. Wil jij een andere indeling? Een dakkapel plaatsen of misschien wel een uitbouw op de begane grond? Dit zijn allemaal zaken die besproken kunnen worden met diegene die gaat over het nieuwbouwproject. Kortom: je kunt de woning in principe laten bouwen zoals je zelf wilt.

2. Je woning is energiezuinig

Wanneer je een nieuwbouwwoning koopt, weet je zeker dat je een woning koopt die energiezuinig is. Nieuwbouwwoningen moeten aan bepaalde eisen voldoen en door innovaties zijn er altijd vernieuwingen op het gebied van isolatie, ventilatie en installaties. Hierdoor heb je tegenwoordig altijd een nieuwbouwwoning die energieneutraal is. Dit zorgt ervoor dat je lage tot bijna geen lasten hebt voor energie. Dat is toch een fijne bijkomstigheid!

3. Je kunt meer lenen

Wanneer je een energiezuinige woning hebt, mag je €9.000 meer lenen. Dit komt omdat de overheid duurzaamheid stimuleert. Bespreek natuurlijk altijd met je adviseur of meer lenen verstandig is.

4. Je bespaart op bijkomende kosten

Wanneer je een bestaande woning koopt, moet je kosten koper betalen. Dit is de overdrachtsbelasting, maar ook notariskosten, taxatiekosten, etc. valt hieronder. Bij een nieuwbouwwoning bespaar je in elk geval op de overdrachtsbelasting (die is er niet!) en op de kosten voor de taxatie. Zo kun je deze besparing weer mooi in je nieuwe woning steken.

5. Je woning is onderhoudsarm

Een nieuwbouwwoning is over het algemeen nog nooit gebruikt ;) Je hoeft je geen zorgen te maken dat je je kozijnen moet verven (als die dan nog niet van kunststof zijn!) of je goten moet vervangen. Ook zul je niet zo snel houtrot hebben en bepaalde dingen moeten vervangen.

Heb jij een nieuwbouwwoning op het oog en ben je benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn om deze te financieren?

Neem dan eens contact op met één van onze adviseurs.