Maak kennis met Johan, adviseur Hoogezand

Bij BTER financieel staan onze adviseurs elke dag voor je klaar. We helpen je aan een hypotheekadvies, adviseren je over de mogelijkheden voor het verduurzamen van je woning, en kijken samen met jou wat de beste oplossing is in het afsluiten of meenemen van je hypotheek.

Maar wie zijn eigenlijk onze adviseurs?

En wat vinden zij belangrijk in het advies naar jou toe, als starter of ervaren koper op de woningmarkt? In deze rubriek kom je daar meer over te weten! Lees je mee?

BTER financieel Hoogezand

Voor het eerste interview rijden we naar vestiging Hoogezand. Hier treffen we Johan Zuidema aan. Johan is 40 jaar jong en is opgegroeid in, hoe kan het ook anders, Hoogezand. Samen met zijn echtgenote en twee kinderen woont hij in de hoofdplaats van de gemeente Midden-Groningen. “Een uitstekende locatie voor een BTER-vestiging”, aldus Johan.

 

Johan Hoogezand
Johan Zuidema

 

Hoe ben je financieel adviseur geworden?

Johan vertelt: "Bijna 15 jaar geleden kon je me vinden in het kantoor van Rabobank Grijpskerk. Hier was ik, als baliemedewerker, het visitekaartje voor Rabobank. Mijn verantwoordelijkheid lag in het beantwoorden en doorverwijzen van uiteenlopende vraagstukken. Al snel raakte ik betrokken bij diverse financiële particuliere kwesties. Dat vond ik zo interessant, dat ik daar meer mee wilde doen!"

Zo gezegd, zo gedaan: Johan vertelt ons namelijk dat hij al snel doorgroeide naar hypotheek adviseur voor de particuliere markt en heeft jarenlange ervaring bij de Rabobank opgedaan. Na een korte periode als onafhankelijk hypotheek adviseur en met een rugzak vol kennis en inzichten klopte hij in 2020 aan bij BTER financieel.

"Doordat de grote banken zich terugtrokken uit Midden-Groningen, zag ik een behoefte ontstaan. Voor een hypotheek wil je bij de hand genomen worden en een persoonlijk gesprek aan tafel. Dat was de kans om voor mezelf te beginnen. De formule van BTER financieel sprak mij aan omdat ze kiezen voor een persoonlijke aanpak, dicht bij onze klanten."

Bekijk vestiging Hoogezand

 

Wat gaf de doorslag om je aan te sluiten bij BTER financieel?

"Ik maak graag zelfstandig keuzes als ondernemer, waarbij ik de vrijheid heb om mensen te adviseren bij hun (eerste) koopwoning. Bij BTER financieel merk ik dat ik de ruimte heb om nét dat stapje extra te zetten voor mijn klanten. Ik doe het op mijn manier, en dat is fijn!"

Wat is het allermooiste dat je hebt meegemaakt?

Er verschijnt een glimlach van oor tot oor op het gezicht van Johan:

“Laatst werd ik uitgenodigd door een echtpaar om het eindresultaat van hun nieuwe woning te komen bekijken. Dat is wel het allermooiste gebaar dat je kunt krijgen als adviseur. Ze waren ontzettend blij met hun nieuwe plek. Dat ik daar een bijdrage aan mocht leveren is super!”

Wat is het allermooiste aan adviseur zijn?

“Het is mijn doel om mensen het gevoel te geven dat ze in goede handen zijn. Ik ben me namelijk heel goed bewust van het feit dat de aankoop van een woning een spannend proces is. Daarom vind ik het belangrijk dat ik kopers begeleid in elke stap. Denk aan taxatie, de koopakte en aankoop. Of de keuze voor verbouw of verduurzaming van de woning. En als er vragen zijn dan mogen ze mij altijd benaderen.”

 

Je bent onderdeel van een formule, waar zit voor jou de meerwaarde om onderdeel te zijn van BTER financieel?

 “Die is simpel: samen sta je sterker! Je hebt meer kennis in huis en daarmee belangrijke contacten die waardevol zijn in deze markt. Wat ik vooral fijn vind is de ruimte om te kunnen sparren met collega-ondernemers. Als formule sta je ook sterker bij geldverstrekkers. Daarom heb ik gekozen voor BTER financieel.”

Lokaal betrokken

Waarin onderscheid jij je als hypotheekadviseur?

“Ik kies voor een persoonlijke aanpak; doorgaans ben ik goed bereikbaar, ook in de avonden en weekenden. Ik zou het zelf ook waarderen als ik altijd bij iemand terecht kan voor vragen over mijn hypotheek, vooral als de wereld nieuw voor me is. Soms vragen relaties zich af of ik nog andere activiteiten heb naast mijn advieswerk. En ja, dat is zeker het geval. Ik ben graag betrokken bij lokale sportinitiatieven en evenementen.”

“Je treft mij regelmatig aan langs de velden van VV HSC in Sappemeer, waar mijn kinderen voetballen en ik zelf actief ben als penningmeester. Maar ook bij andere sportverenigingen is BTER financieel betrokken als sponsor. Zo zijn we bijvoorbeeld hoofdsponsor en naamgever van basketbalvereniging BTER financieel Typhoons.”

Waar kunnen klanten jou voor benaderen?

"Voor een kop koffie (of thee). ;) Tijdens een afspraak vertel ik mijn klanten graag meer over het aankopen of verduurzamen van een woning. Op het gebied van hypotheekadvies ben ik een breed georiënteerde adviseur en ik denk graag in oplossingen."

Wat wil je kopers meegeven?

"Doe vooral wat goed voelt. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt, zeker met de hypotheekwijzigingen van 2024 en de starterslening. En als je er niet uitkomt, maak dan gerust een afspraak bij ons op kantoor. Een kennismaking kost je niets en levert altijd nieuwe inzichten op."

Ben jij toe aan een volgende stap in je carrière? En zie jij het, net als Johan, zitten om zelfstandig adviseur te worden? Laat je gegevens achter en wie weet ben jij binnenkort onderdeel van onze formule. Klik hier voor meer informatie.